over Circulariteit

We veranderen de wereld van morgen...

...door de keuzes van vandaag

Met het BossCover Circular System wil Tectum Group een pionier zijn in de vraag naar een 100% circulair, demonteerbaar en herbruikbaar dak. Zo willen we een positieve maatschappelijke bijdrage leveren. Wij geloven sterk in de balans tussen economische resultaten en zorg dragen voor mens en milieu.  Sterker nog, wij geloven dat vandaag investeren in mens en milieu zal zorgen voor goede economische resultaten op middellange termijn.

"Niks doen is geen optie!"

“Met het BossCover Circular System zetten we een heel belangrijke stap in de juiste richting. Mijn droom is een volledig circulaire, functionele en smart bouwschil.”

Filip Biesmans

Bestuurder en hoofd Innovatie van Tectum Group
"We geven het dak een tweede leven..."

“… want het is onze wens om de folie opnieuw als waterdichting voor het dak te gebruiken. Het membraan wordt gerecupereerd, en dus niet gerecycleerd tot een andere toepassing.  Deze innovatie gaat verder dan recyclage en betekent een grote stap inzake circulariteit in de bouwsector.”

Rudy Evens

CEO van Tectum Group

Bewuste keuze voor EPDM

Platte daken, dat is ons vak. Wij maken ze. Wij verdelen materialen om ze te maken. Wij adviseren over de beste aanpak. Vanuit onze duurzaamheidswaarde zijn we op zoek gegaan naar het dak dat demonteerbaar en dus gewoon herbruikt of herbestemd kan worden. Er bestaat geen waterdichtingproduct zonder fossiele grondstoffen.  EPDM is een inert materiaal.  Dat betekent dat UV-straling en weersomstandigheden weinig invloed hebben op de eigenschappen van EPDM.   En dus heeft EPDM, met een bewezen levensduur van 50 à 60 jaar, soms een langere levensduur dan het gebouw.   Door de lange levenscyclus van EPDM hou je de fossiele grondstoffen binnen het originele product.  Bovendien is EPDM met 1,2 tot 1,5 mm dikte een dun Er is, vergelijking met bitumineuze membranen, gewoon minder fossiele grondstof nodig om tot een dakmembraan te komen.

Hergebruik

Dak erop, dak eraf.  Dankzij het BossCover Circular System kunnen de dakonderdelen zonder beschadiging gedemonteerd worden.  Het dak kan op een ander gebouw of op hetzelfde gebouw geplaatst worden, bijvoorbeeld bij een renovatie of optopping. Oprollen en terug uitrollen!

Lees hieronder verder

EPDM-cycle

Als we het EPDM-membraan niet opnieuw kunnen plaatsen op een dak, dan hebben we ook een oplossing: de lijmloze EPDM kan dan verwerkt worden tot unieke XL-daktegels. Deze daktegels zijn gemaakt van 100% gerecycleerde EPDM.

Lees meer

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry.

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry.

we leggen het dak van de toekomst

want dit doen wij anders

Bij de klassieke systemen vandaag wordt de waterdichting verlijmd (EPDM) of gevlamlast (bitumen). Gelijmd of gevlamlast, als zo’n dak afgebroken wordt, dan is de “verkleefde koek” enkel nog goed voor de verbrandingsoven.  Geballaste daken zijn ten dele losliggende daken, maar ze vormen slechts een klein percentage van de markt.  Bovendien zijn dan nog altijd de kim, opkanten en dakrand verlijmd of gevlamlast, wat betekent dat de waterdichting beschadigd moet worden bij verwijdering.   Met het BossCover Circular System komt er geen lijm of vlam aan te pas.  De onderdelen worden mechanisch verankerd.  In de kim en op de dakrand worden ze door ons gepatenteerd systeem vastgeklikt.  

Lees er alles over
AH, daar zit het verschil!

Lijmloze kimfixatie en dakrand: de elementen

Het BossCover Circular System bestaat uit verschillende onderdelen, die samen één systeem vormen waarbij alle elementen op elkaar zijn afgestemd. Wij weten dus op voorhand dat alle gebruikte materialen samen tot het beste resultaat leiden.

Certefix

met Certefix zorgen we ervoor dat het EPDM-membraan in de kim kan worden vastgeklikt, samen met het dampscherm en de isolatie.

Lees meer

Dakrandprofiel

met deze profielen wordt het membraan rechtstreeks op de dakrand vastgezet zonder lijm.

Lees meer
Nog meer info via debat

Meer details? Schrijf je in voor ons hybride debat!

Op 2 maart om 15 u vertellen we (nog) meer over ons BossCover Circular-concept. Niet alleen de technische aspecten komen aan bod (het "hoe"), ook ons "waarom" lichten we toe. Diverse gastsprekers zullen de context schetsen en onze product specialisten gaan dieper in op onze huidige en toekomstige plannen. Wat we zijn nog veel van plan op dit vlak!

Wil je het debat, gemodereerd door VRT-nieuwsanker Riadh Bahri live of online volgen? Dat kan! Ontdek het panel en het programma via onderstaande knop en schrijf je meteen in voor ons live of online debat. 

Meer info en inschrijven
Wie is "we"?

Dat is Tectum Group

Wij zijn een groep van bedrijven die oplossingen bieden voor de bouwschil van gebouwen binnen de Europese B2B-markt. Dat doen we als aannemer van dak- en gevelwerken en als verdeler van dak- en gevelproducten. Als aannemer werken wij onder de naam Tectum Group. In de distributie zijn we actief met onze handelsbedrijven CPE, gericht op de dakdekker en Mawipex, gericht op de bouwmarkthandel en prefab bouwindustrie.  Onder het private label BossCover verdelen we een premiumgamma van dakbedekkingsproducten. Door de combinatie van aannemers- en handelsbedrijven, en sinds kort ook een eigen productiebedrijf, hebben wij een unieke bundeling van product- en uitvoeringskennis en – ervaring onder ons Tectum-dak.  Die kennis en ervaring benutten wij voor innovaties, met ESG als “groene leidraad”.

naar de site van Tectum Group
42 jaar
Ervaring
210
miljoen omzet
550+
Medewerkers in België, Nederland en Polen
35
Vestigingen in België, Nederland en Polen