BossCover Roof tile XL

Van het dak, terug naar het dak:
jouw EPDM-snijresten gerecycleerd tot unieke daktegels

Voor ons hoef je het niet te Doen...

Zadel ons gerust op met jouw epdm-snijresten


Als je op een dak aan de slag bent, neem je vaak (noodgedwongen) heel wat restmateriaal mee terug. Ook als je EPDM versnijdt bij prefab in een atelier, kan je niet alles gebruiken. Dat is iets dat je kwijt moet. En waar je voor moet betalen om het te laten verwerken. Wij willen wel een deel van jouw snijresten. Tenminste, al jouw propere snijresten EPDM. Toegegeven, je zal dat EPDM moeten sorteren en binnenbrengen in een van onze CPE-filialen. Als je een grote hoeveelheid in één keer kwijt wil, dan kunnen we ook afspreken dat wij het materiaal in big bags komen ophalen. Vanaf dan nemen wij het over. Lees dus zeker verder en ontdek wat wij met jouw EPDM-snijresten doen...

Waarom wij het niet erg vinden om met jouw snijresten opgezadeld te worden?

Duurzaamheid loopt als een "groene" draad door het beleid van Tectum Group, het bedrijf dat BossCover op de markt brengt. Wij willen met duurzame producten en diensten in de toekomst het verschil maken.  

Alle innovaties die we doen hebben als doel om de bouwschil duurzamer te maken. Dat betekent twee zaken: het gebruik van de juiste materialen én die materialen vervolgens toepassen in demonteerbare systemen.

Met dit initiatief voorkomen we dat een hoogwaardige grondstof verloren gaat. EPDM is een oliederivaat. Gezien de klimaatverandering is het verminderen van onze "carbon footprint" essentieel. Zuinig omspringen met niet-vernieuwbare grondstoffen moet onze leidraad zijn!

De circulaire daktegel is een van de eerste producten die we op de markt brengen
en past perfect binnen onze visie op circulariteit.

Jij geeft aan het milieu (en bespaart kosten)

Doordat je de zuivere EPDM uit jouw afvalverwerking haalt, bespaar je jaarlijks een mooi bedrag. Bovendien lever je een bijdrage aan een beter milieu. Voor verdere verwerking is het belangrijk dat de ingeleverde EPDM geschikt is voor recyclage in de verwerkingseenheid. De EPDM waar je ons mee kan helpen moet dus zuiver zijn, d.w.z.

  • zonder lijmresten, primer...
  • geen zelfklevende of gewapende epdm
  • zonder coating of onderlaag

Je herkent het inzamelpunt aan de speciaal ontworpen big bag.

Jouw snijresten worden een nieuwe grondstof,
bezorg ons daarom jouw EPDM-snijresten want...

Wij maken er iets van

Zodra wij voldoende zuivere EPDM hebben ingezameld gaan wij aan de slag. We laten de EPDM-resten vermalen tot korrels van 6 mm zodat ze geschikt zijn voor het proces waarin de daktegels gemaakt worden. Op die manier maken we een nieuw product, nl. onze BossCover Rooftile XL.

Zo doen we dat...

Met dit als resultaat: RoofTile XL

30 kg
zwaar
1 x 1 m
groot
100%
gerecycleerde EPDM
40 mm
dik

Waarom Extra Large daktegels?

Een rubberen daktegel van 1 m x 1 m en 30 kg zwaar mag gerust Extra Large genoemd worden. Het formaat biedt volgende troeven:

de tegels hoeven niet verlijmd te worden
ze zijn zwaar genoeg om als ballast te dienen

Bekijk de technische fiche
snelle en gemakkelijke plaatsing

Door hun gewicht kunnen deze tegels als ballast dienen en hoeven dus niet verlijmd te worden. Na hun levensduur kunnen ze daarom perfect opnieuw gerecycleerd worden tot bijvoorbeeld hoogwaardige EPDM. Dan is de cirkel rond. Maar dat is pas voor binnen vele jaren...

Waarom daktegels?

Rubberen daktegels zijn ontworpen om dienst te doen als looppad op residentiële en industriële daken waarbij regelmatig onderhoud nodig is aan allerlei installaties.

De tegels voorkomen beschadigingen aan de zones die regelmatig belopen worden voor onderhoud aan technische installaties zoals airco's, zonnepanelen e.d.

Gekleurde tegels bakenen het looppad af en zorgen er dan voor dat je je op een veilige manier verplaatsen op het dak door over de tegels te lopen.

Je begrijpt dat we graag jouw EPDM-snijresten inzamelen:

Jouw EPDM-snijresten

Ons proces

Een nieuw product

Wil je meedoen? Hou dan gewoon je zuivere EPDM-snijresten bij, breng ze binnen in een CPE-filiaal of verzamel ze in jouw
bedrijf in een big bag. Wil je toch nog meer info? Stel je vraag via dit formulier en wij vertellen je met plezier meer over dit initiatief!

Bedankt voor uw aanvraag, we nemen spoedig contact met u op!
Oei er ging iets mis! Probeer later opnieuw aub.
Kijk Daar! Bosscover!

Het BossCover aanbod, gemakkelijk te herkennen in de handel