TOEBEHOREN

Ontdek alle BossCover toebehoren

Werk uw plat dak perfect af met onze BossCover toebehoren.

Montage ankers
>> Meer info
XL Rubber Tile
>> Meer info
DakdoorvoerEN
>> Meer info
LIJMEN, PRIMERS EN TAPES
>> Meer info
Afvoeren
>> Meer info
Loodvervanger en overige
>> Meer info

Montage ankers

Het BossCover montage anker zorgt voor een waterdichte bevestiging van zonnepanelen, ventilatie units, airco buitenunits, zonnecollectoren, enz.… op platte daken ongeacht de hellingsgraad. 1 BossCover montage anker vervangt 10 betontegels! Het anker wordt mechanisch en ballastvrij bevestigd. Het montage anker is beschikbaar voor platte daken met EPDM, bitumen, PVC en TPO. Dankzij de voorgemonteerde slabbe is een snelle en eenvoudige waterdichte afsluiting gegarandeerd.

>> Download technische fiche
XL TILE

Roof XL Rubber Tile

De BossCover XL Tiles worden voor 100% geproduceerd uit zuiver gerecycleerde EPDM dakmembranen. Ze zijn specifiek ontworpen om dienst te doen als looppad op residentiële en industriële daken waarbij regelmatig onderhoud nodig is aan allerlei installaties. Deze uit gerecycleerde EPDM vervaardigde tegels zorgen ervoor dat je je op een veilige manier kan verplaatsen op het dak. XL Rubber Tiles voorkomen beschadigingen aan daken en zorgen ervoor dat er afwatering mogelijk is onder de vloer, welke op het dak wordt geplaatst. Tevens kunnen oneffenheden op het dak worden weggenomen. Deze tegels worden gebruikt als bescherming van de dakbedekking in zones dieregelmatig belopen worden voor onderhoud aan airco’s,zonnepanelen en andere technische uitrustingen die zich op het dak bevinden.

>> Download technische fiche
Dakdoorvoer

Dakdoorvoer met ontluchting

Een dakdoorvoer is belangrijk voor het ontluchten van uw huis. Het voorkomt schimmelvorming en voert geuren af door ventilatie. Deze dubbelwandige aluminium/kunststof ontluchting van BossCover is voorzien van een plakplaat met zelfklevende EPDM. De plakplaat is machinaal in de aluminium ontluchting gefelst. Het kapje is in kunststof. D.m.v. de mechanische fixatie, wordt de plakplaat waterdicht in het systeem opgenomen.

Je hebt verschillende afmetingen mogelijk: 50 – 75 – 110 – 125 – 160 – 200 mm.

>> Download technische fiche
Toebehoren MAKEN HET COMPLEET

Lijmen, primers en tapes

Rubber Seal

De BossCover RubberSeal is een veelzijdige zuurvrije, ééncomponent siliconenkit voor het afdichten en verlijmen van diverse EPDM-folies. Deze kit hecht ook zonder primer perfect op de meeste bouwmaterialen. Deze kit is geschikt voor afvoeren, dakdoorvoer en montage ankers. Na het aanbrengen reageert de siliconen met het vocht uit de lucht en vormt een duurzaam rubber.

>> Download technische fiche
RubberSeal siliconenkit
Spraybond

BossCover Spraybond is een tweezijdig aan te brengen contactlijm, speciaal ontwikkeld voor de dakdekkersbranche voor het verlijmen van de meeste BossCover EPDM dakmembranen en gevliesde kunststof daksystemen op de meest gangbare ondergronden. Het geeft een uitzonderlijk krachtige hechting op vele materialen zoals hout, beton, metaal, alu-gecacheerde en bitumen gecacheerde isolatieplaten, etc. Verwerking is mogelijk met een borstel, een vachtroller én d.m.v. een drukvat met aansluiting op een compressor.

>> Download technische fiche
Spraybond+

BossCover Spraybond Plus is een hittebestendige contactlijm, speciaal ontwikkeld voor de dakdekkersbranche voor het verlijmen van diverse soorten EPDM op alle ondergronden. Het geeft een uitzonderlijk krachtige hechting op vele materialen zoals hout, beton, metaal, alu-gecacheerde en bitumen gecacheerde isolatieplaten, etc. Verwerking is mogelijk zonder aansluiting op een compressor met een bij het systeem leverbaar professioneel spuitpistool. Het is daarmee een ideale oplossing voor het werken op locatie of op plaatsen waar geen persluchtaansluiting aanwezig is.

>> Download technische fiche
EPDM Primer

BossCover Primer is een op polymeerbasis rubber gebaseerde hechtprimer. Deze formule met hoge viscositeit bevordert een uniforme dekking op zowel horizontale als verticale ondergronden.

>> Download technische fiche
Tapes

BossCover heeft een uitgebreid assortiment aan tapes die ideaal zijn voor het afdichten van allerlei dakdetails. Wat elke tape gemeenschappelijk heeft? Lange levensduur, geschikt voor een groot aantal afdichtingstoepassingen, verbeterde veiligheid, bespaart tijd en werk en geschikt voor toepassingen op het gebied van dakbedekking.

>> Naar de technische fiches
VLOEIBARE WATERDICHTING

BossCover Liquid Seal

BossCover Liquid Seal Detail is de professionele vloeibare oplossing voor het langdurig waterdicht afdichten van dakdetails zoals dakgoten, lichtkoepels, schouwen, dakdoorvoeren,… en dit op alle soorten dakbedekking. Ook voor renovaties of kleine herstellingen op het dak is dit een zeer handige oplossing.

>> Download technische fiche
AFVOEREN EN TAPPEN

3 oplossingen voor het afvoeren van hemelwater

Zelfklevende afvoer met aluminium buis

Ideaal voor een goede en eenvoudige plaatsing. Deze hemelwaterafvoer is beschikbaar met zelfklevende epdm manchet.

>> Download technische fiche
Zelfklevende afvoer met PE-buis

Deze hemelwaterafvoer met PE-buis is voorzien van een zelfklevende epdm manchet, hierdoor is een snelle en vlotte plaatsing mogelijk.

>> Download technische fiche
Afvoer met PE-buis

Met epdm-manchet. Voor horizontale plaatsing of bij de aansluiting op een andere PE-buis. Gebruik bij de plaatsing de splice tape ring om de waterdichtheid te verzekeren.

>> Download technische fiche
OVERIGE

Loodvervanger, tegeldragers en schroeven

De BossCover loodvervanger is een economische en ecologische oplossing voor dak- en gevelaansluitingen. Dit product combineert alle flexibele eigenschappen van lood met de duurzaamheid van EPDM. Door het lichte gewicht is de BossCover Roof loodvervanger snel en eenvoudig te plaatsen. Voor een goede waterdichte afsluiting combineert u deze met de BossCover RubberSeal. De BossCover loodvervanger is beschikbaar in verschillende rolbreedtes.

De rubberen tegeldragers van BossCover Roof voorkomen beschadigingen aan daken en zorgen ervoor dat er afwatering mogelijk is onder de vloer. Gezien de verschillende diktes, werk je er ook oneffenheden mee weg op het dak. Ook ideaal voor de onderconstructies van zonnepanelen.

  • Bescherming van de bestaande dakbedekking
  • Direct op dakbedekking te plaatsen (uitgezonderd PVC dakbedekking)
  • Vorstbestendig en recycleerbaar
  • Ruimte voor afwatering
  • Eenvoudig te plaatsen

BossCover biedt je verschillende soorten schroeven die je nodig hebt bij het monteren of afwerken van je plat dak.