Circulariteit

De planeet gaat ons allemaal aan

Krijg advies van een expert
Ons systeem

BossCover Circular System

Dagelijks merken we de gevolgen van het veranderende klimaat. Milieubewust omgaan met de planeet wordt zowel vanuit de maatschappij als het bedrijfsleven dan ook meer en meer beschouwd als een norm. Want de planeet gaat ons allemaal aan.

De Corporate Sustainability Reporting Directive kadert in de Europese Green Deal. Dat is een set maatregelen om de klimaatcrisis te bestrijden en met de EU de netto-uitstoot van broeikasgassen met 55% te verminderen tegen 2050. Of ook: klimaatneutraal te worden. Europa bepaalt dan ook dat bedrijven onafhankelijk zullen moeten rapporteren over de impact van hun activiteiten op mens en milieu, afhankelijk van de grootte van het bedrijf vanaf 2025, 2026 of 2027.  

Bedrijven kijken dus meer dan ooit naar de toekomst met een duurzame blik.

Waarom?

We veranderen de wereld van morgen door de keuzes vandaag

Dat is de duurzame missie die we met BossCover Circular System uitdragen. We geloven sterk in de balans tussen economische resultaten en zorg dragen voor onze planeet. Sterker nog, we geloven dat vandaag investeren in mens en milieu zal zorgen voor goede economische resultaten op middellange termijn. Want door terug te geven aan de planeet wordt de wereld voor iedereen een stukje mooier. 

Bekijk hier de brochure

Ontdek het dak van de toekomst

Vanuit deze duurzaamheidsfilosofie is het BossCover Circular System ontstaan: het circulaire dak dat volledig demonteerbaar en herbruikbaar is. 

Het waterdichtingsmembraan van ons EPDM-daksysteem wordt mechanisch verankerd en in de kim vastgeklikt door middel van de gepatenteerde BossCover Certefix.  Ook de dakrand wordt door middel van een gepatenteerd profiel verankerd. Er komt geen lijm aan te pas!  Zo kunnen het dak én de systeemonderdelen gedemonteerd worden en kan het integrale dak onbeschadigd een tweede leven tegemoet gaan. 

Het resultaat? Een ijzersterk, stormbestendig dak met de laagste milieu-impact en enorm lange levenscyclus.

 DEMONTEERBAAR EN HERBRUIKBAAR

Alle onderdelen van het daksysteem zijn mechanisch verankerd en/of vastgeklikt.  Ze kunnen onbeschadigd een tweede leven tegemoet.

LAAGSTE MILIEU-IMPACT

EPDM is het waterdichtingsmateriaal met de laagste milieu-impact (NIBE-score).  Bovendien komt aan het BossCover Circular System geen lijm te pas.

IJZERSTERK

De volledige mechanische verankering maakt dat het daksysteem bestand is tegen extreme weersomstandigheden.

SNELLE INSTALLATIE

De installatie van het BossCover Circular system is eenvoudig en snel, de onderdelen zijn immers geprefabriceerd.

DOEL

Hét kliksysteem dat weggooien voorkomt

En dat voor iedere ondergrond!

Het BossCover Circular System bestaat uit verschillende onderdelen die samen één systeem vormen waarbij alle elementen op elkaar zijn afgestemd. Er komt geen lijm of vlam aan te pas. De onderdelen worden mechanisch verankerd op iedere ondergrond. Zowel in de kim als op de dakrand worden ze door ons gepatenteerd systeem vastgeklikt. 

Ja, dat is iets voor mij
Proces

Zo gaan we te werk

Circular Ballasted System

Het dakmembraan wordt losliggend op het dak geplaatst en nadien bedekt met ballast. De overige systeemonderdelen worden mechanisch bevestigd.

Google Maps placeholder image
Circular Mechanical System

Het dakmembraan wordt mechanisch op het dak bevestigd via het Circular Mechanical System. De overige systeemonderdelen worden eveneens mechanisch bevestigd.

Google Maps placeholder image
Certefix-systeem

Met het Certefix-systeem introduceren we een kliksysteem waarbij het dakdichtingsmembraan zonder lijm of doorboring wordt vastgezet in de opkant van het dak.

Google Maps placeholder image
Het dakrandprofiel

Het dakrandprofiel in combinatie met Certefix laat toe om het EPDM-membraan zowel aan de dakrand als bij opstand volledig lijmloos en zonder doorboring te bevestigen.

Google Maps placeholder image
Toepassingen

Een nieuwe milieuvriendelijke wereld aan mogelijkheden

Het demonteerbare en herbruikbare dak past perfect in de nieuwe trends van flexibel en modulair bouwen. Een extra verdieping op een woning of gebouw zetten, het zogenaamde optopping, wordt gemakkelijk en duurzaam.

Je demonteert een volledig dak en monteert het vervolgens op de volgende verdieping. Zo kunnen bouwdromen in fases verwezenlijkt worden of wordt het gebouw flexibel en aanpasbaar aan wijzigende noden. Ook kan je met het BossCover Circular System anticiperen op eventuele bijkomende isolatienormen in de toekomst.

Als je bijkomend wenst te isoleren, dan kan je makkelijk de folie eraf halen, extra isoleren en vervolgens de folie terug monteren.

DEBAT circulair plat dak

Herbekijk hier ons debat “Circulair plat dak”

Begin 2023 lanceerden we het BossCover Circular System, het eerste circulair plat dak systeem. We organiseerden hierover een inspirerend debat op 2 maart, gemodereerd door VRT-nieuwsanker Riadh Bahri. Herbekijk het debat via onderstaande knop!

Herbekijk het debat
Contact

Let's get in touch

Wil jij meer weten over BossCover Circular System en zo mee bouwen aan een duurzame wereld? Laat hieronder vrijblijvend je gegevens achter.

Bedankt voor je interesse in ons BossCover Circular System. Een vertegenwoordiger neemt vrijblijvend contact met je op.
Oei er ging iets mis. Probeer later opnieuw.