ALLES VOOR GROENDAKEN

Leg een ecologisch groendak aan met BossCover Green

De click ‘n go sedumtray en de place 'n go sedumtray van BossCover Green vragen weinig onderhoud en geven het dak onmiddellijk een groen uitzicht. Snoeien of maaien is niet nodig. Een sproeibeurt is enkel nodig na een zeer lange en droge periode. Door de eenvoudige en lichte opbouw van het BossCover Green groendaksysteem is er meestal geen speciale dakconstructie nodig. Hierdoor is het een groene en duurzame oplossing voor zowel nieuwbouw als renovatieprojecten.

Krijg advies van een expert
bosscover green
HET KAN SNEL GAAN

Met onze sedumtrays

De kant-en-klare trays kunnen rechtstreeks op het dak geplaatst worden. Zo ontstaat er in een handomdraai een direct-groen resultaat op het dak.

BIODIVERS

"bees & butterfly", kruiden, sedummix ...: een ruime keuze aan matten

SNEL GROEN

Kant-en-klare matten , sommige wel tot 95% volgroeid

GEMAK

Geen speciale dakconstructie nodig dankzij lichte opbouw

TOEBEHOREN

niet alleen de plantjes, ook grind, profielen, meststof, controleputten...

Click 'n Go

Click 'n go sedumtray

De BossCover Green click 'n go sedumtray is een kant-en-klare tray die u rechtstreeks op het dak kan plaatsen. Hierdoor ontstaat er in een handomdraai een direct-groen resultaat op het dak.

De sedumtrays zijn per stuk leverbaar en kunnen direct toegepast worden op platte en licht hellende daken met een hellingshoek tot 25 graden. De eenvoudige installatie laat toe om de sedumtrays aan elkaar te klikken.

Place 'n go

Place 'n go sedumtray

De BossCover Green Place ’n go sedumtray is rechtstreeks toepasbaar op het dak voor een directgroen resultaat. Deze voorbegroeide trays bevatten 10 tot 12 verschillende soorten sedum.

Het vetachtige plantje sedum is goed in staat om water in het blad op te slaan en kan daarom uitstekend functioneren onder diverse weersomstandigheden.De tray is toepasbaar op platte en lichthellende daken. Bij levering is de Place ’n go sedumtray altijd voor minimaal 95% begroeid.

Contacteer ons
Toebehoren MAKEN HET COMPLEET

Alles voor jouw groendak

Grindkeringsprofielen

Grindkeringsprofielen dienen als scheiding tussen het groendak en de kiezel. Deze profielen worden ingezet bij een extensief groendak. Voor een semi-intensief groendak is de hoogte verschillend volgens de dikte van de opbouw.

Grind

Er wordt aangeraden grind te voorzien aan elk detail van het groendak. In de praktijk worden grindranden enkel toegepast waar het noodzakelijk is op vlak van technische en brandnormering. Deze richtlijnen worden ondersteund door de Belgische Federatie voor Dak- en gevelgroen, waarin quasi alle Belgische marktspelers inzake groendaken vertegenwoordigd zijn.

Drainagematten

Een drainagemat is bedoeld om intensieve en extensieve groene daken op het dak te maken. Bij intensieve groene daken is het wel verstandig te kijken naar de vochtbehoefte. Indien de planten water nodig hebben kan een dikkere drainagemat helpen om minder te moeten sproeien. 

Wortelwerende folie

Wanneer een dak geen wortelwerende dakbedekking heeft wordt een wortelwerend folie toegepast. Deze folie beschermt het dak dan tegen wortelgroei door de dakbedekking.Hierna volgt pas de verdere opbouw van het groendak. 

Beschermende folie

Een beschermende folie ter bescherming van jouw vijverfolie. Wanneer je waterpartij een ruwe of scherpe ondergrond heeft, adviseren wij om eerst een beschermdoek te plaatsen onder de vijverfolie. Door de hoge dichtheid van de wand- en bodemvilt kunnen scherpe delen jouw folie niet beschadigen.  

Kijk Daar! Bosscover!

Het BossCover aanbod, gemakkelijk te herkennen in de handel

Contacteer ons voor meer info