ALLES VOOR GROENDAKEN

Leg een ecologisch groendak aan met BossCover Green

BossCover Green bevat een uitgebreid assortiment aan producten voor groendaken, van wortelwerende folies tot de vegetatie zelf. Onze oplossingen zijn geschikt voor zowel nieuwbouw als renovatieprojecten en kunnen worden toegepast op zowel platte als hellende daken. De meest gebruikte extensieve vegetatie voor groendaken bestaat uit sedumplanten, die weinig onderhoud vereisen. Een periodieke bemesting en irrigatie na langdurige droogte zijn voldoende om uw sedumdak in topconditie te houden.

Krijg advies van een expert
bosscover green
HET KAN SNEL GAAN

Met onze sedumtrays

De kant-en-klare trays kunnen rechtstreeks op het dak geplaatst worden. Zo ontstaat er in een handomdraai een direct-groen resultaat op het dak.

BIODIVERS

"bees & butterfly", kruiden, sedummix ...: een ruime keuze aan matten

SNEL GROEN

Kant-en-klare matten , sommige wel tot 95% volgroeid

GEMAK

Geen speciale dakconstructie nodig dankzij lichte opbouw

TOEBEHOREN

niet alleen de plantjes, ook grind, profielen, meststof, controleputten...

Click 'n Go

Click 'n go sedumtray

De BossCover Green Click 'n go sedumtray is een kant-en-klare tray die u rechtstreeks op het dak kan plaatsen. Hierdoor ontstaat er in een handomdraai een direct-groen resultaat op het dak.

De sedumtrays zijn per stuk leverbaar en kunnen direct toegepast worden op platte en licht hellende daken met een hellingshoek tot 25 graden. De eenvoudige installatie laat toe om de sedumtrays aan elkaar te klikken.

Voor daken met beperkte draagkracht is er BossCover Click ‘n Go Light Sedumtray. Deze Light Sedumtray is ideaal voor daken die minder gewicht kunnen dragen, zonder in te leveren op de voordelen van een prachtig groen dak

ZELF SAMENSTELLEN

Vegetatiematten

Een vegetatiemat van BossCover Green bestaat uit een kokosvezelmat beplant met verschillende soorten Sedum. U kan deze desgewenst aangevuld met kruiden, wilde bloemen of waard- en nectarplanten. De plantjes wortelen in de basis van kokos en een speciaal ontwikkelde substraat.

Er is keuze uit een uitgebreid gamma vegetatiematten, volledig naar uw wensen. Ook Bioviersematen met Sedum-kruiden en Bees & Butterflies zijn beschikbaar.

VERSCHILLENDE MOGELIJKHEDEN

Bij groendaken zijn er verschillende opbouwen mogelijk

Standaard Sedumdak

De standaard opbouw van een sedumdak bestaat uit de volgende lagen, van onder naar boven:
1. Wortelwerende laag
2. Beschermdoek
3. Drainagelaag met filtervlies
4. Substraatlaag extensief, 5 cm
5. Vegetatie; Sedummixmat

Lichtgewicht Sedumdak

Voor daken met een beperkte draagkracht bieden wij een lichtgewicht oplossing:
1. Wortelwerende laag
2. Drainagelaag met filtervlies
3. Substraatrol, waterbufferende laag
4. Vegetatie; Sedummixmat

Biodivers Groendak

Voor een groendak met een hogere ecologische waarde kunt u kiezen voor de biodivers opbouw:
1. Wortelwerende laag
2. Beschermdoek
3. Drainagelaag met filtervlies
4. Substraatlaag intensief, 12 cm
5. Vegetatie; Biodiversmat Bees &Butterflies

Lichtgewicht Biodivers Groendak

Voor een groendak met een hogere ecologische waarde en eendunnere substraatlaag kunt u kiezen voor de biodivers opbouw:
1. Wortelwerende laag
2. Beschermdoek
3. Drainagelaag met filtervlies
4. Substraatlaag intensief, 7 cm
5. Vegetatie; Biodiversmat Sedum-kruiden

Er is nog meer...

Toebehoren en losse componenten

Grindkeringsprofielen

Grindkeringsprofielen dienen als scheiding tussen het groendak en de kiezel. Deze profielen worden ingezet bij een extensief groendak. Voor een semi-intensief groendak is de hoogte verschillend volgens de dikte van de opbouw.

Grind

Er wordt aangeraden grind te voorzien aan elk detail van het groendak. In de praktijk worden grindranden enkel toegepast waar het noodzakelijk is op vlak van technische en brandnormering. Deze richtlijnen worden ondersteund door de Belgische Federatie voor Dak- en gevelgroen, waarin quasi alle Belgische marktspelers inzake groendaken vertegenwoordigd zijn.

Drainagematten

Een drainagemat is bedoeld om intensieve en extensieve groene daken op het dak te maken. Bij intensieve groene daken is het wel verstandig te kijken naar de vochtbehoefte. Indien de planten water nodig hebben kan een dikkere drainagemat helpen om minder te moeten sproeien. 

Wortelwerende folie

Wanneer een dak geen wortelwerende dakbedekking heeft wordt een wortelwerend folie toegepast. Deze folie beschermt het dak dan tegen wortelgroei door de dakbedekking.Hierna volgt pas de verdere opbouw van het groendak. 

Beschermende folie

Een beschermende folie ter bescherming van je dak. Wanneer je dak een ruwe of scherpe ondergrond heeft, adviseren wij om eerst een beschermdoek te plaatsen onder de wortelwerende folie. Door de hoge dichtheid van de wand- en bodemvilt kunnen scherpe delen jouw folie niet beschadigen.  

Kijk Daar! Bosscover!

Het BossCover aanbod, gemakkelijk te herkennen in de handel

Contacteer ons voor meer info